duminică, 22 iunie 2014

Porumbei ce fac mizerie pe acoperisul casei

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPorumbeii sunt considerati daunatori de majoritatea locuitorilor din Bucuresti. Toate orasele din Romania au probleme cu mizeria din cauza porumbeilor dar in Bucuresti problema este mult mai grava. Avand foarte multe cladiri, acestia isi pozitioneaza cuiburile pe marginea cladirilor, caselor, pe aparatele de aer conditionat, oriunde exista o sursa de hrana. Porumbelul de “oras” poate manca absolut orice, cum ar fi: popcorn, paine, prajituri si multe altele. Porumbeii sunt galagiosi si murdari, imprastie boli la fel ca sobolanii si gainat precum stropitorile. Mizeria acida lasata de acestia sunt daunatoare cladirilor, in special acoperisului, dizolva inclusiv piatra si au ajuns sa distruga fatadele cladirilor. Oamenii apeleaza la diverse metode de alungare a acestora, unele nefiind chiar crestine. Iata cateva exemple ecologice de alungare a porumbeilor:

Gelul anti pasari este ideal pentru indepartarea porumbeilor, acestea avand un continut vascos la baza. Cand pasarile vor intra in contact cu gelul, mai exact cand vor sa se aseze intr-un loc anume, vor fi deranjate de vascozitatea acestuia. Efectul gelului dureaza intre 12 si 18 luni si se aplica in locurile frecventate de porumbei sau alte pasari. Avantajul gelului este ca rezista de la  -10°C pana la +90°C. 

Pulbere solubila contra porumbeilor se utilizeaza in aer liber si zone mari. Praful se dilueaza cu apa si se poate aplica cu sisteme de pulverizare sau cu un atomizor. Pulberea actioneaza pe cale olfactiva, mirosul emanat de aceasta este simtit doar de pasari si animale. Inainte de a folosi aceasta pulbere, este necesar sa curatati toate resturile organice cu apa din abundenta. Tratamentul cu aceasta solutie se repeta la un interval de 15 zile.

Kit-ul pentru pasari este un produs special conceput pentru a nu rani pasarilor. Acestea este menit sa previna formarea de cuiburi si depunerea de materiale corozive fara a provoca daune fizice pasarilor. Kit-ul este format din mai multe tije fixe fabricate din otel inoxidabil. Acestea pot fi aplicate pe balcon, aerul conditionat, acoperisul caselor, cosuri de fum, camere de securitate, parapeti, etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu