joi, 5 iunie 2014

Soarecii au gustul extrem de dezvoltat

imagesGraurii fac ravagii in fiecare an in gospodariile oamenilor. Ciresii, prunii, perii si mai cu seama vita de vie sunt atacate de aceste pasari. In vie se munceste toata vara, iar toamna, se lasa un stol de grauri si intr-o jumatate de ora strica tot, numai ramane nimic de cules. Nu au dusmani de temut in Romania, iar din aceasta cauza numarul lor creste anual. Nu se poate intervenii impotriva graurilor, sunt o specie protejata. Combaterea graurilor presupune luarea de masuri speciale care sunt costisitoare si incarca simtitor costurile de productie. Se pot utiliza celebrele sperietori, cd-uri ce se agata in locurile vizibile pentru pasari, folie de staniol, zmeie ce reprezinta un soim, etc. Toate cele enumerate sunt metode traditionale dar nu si cele mai eficiente. Utilizarea de pradatori naturali cum ar fi soimi sau acvile sunt masuri extraordinar de costisitoare. Aveti posibilitatea sa stati la panda si cand ii vedeti ca se apropie utilizati petarde sau alte produse ce produc un zgomot suficient de puternic sa sperie graurii, respectand reglementarile legale in vigoare.
Eficiente si foarte comode sunt dispozitivele cu alarme acustice dar mare atentie cum le utilizati. Utilizarea acestor dispozitive cu sunete puternice dau randament dar aveti grija sa nu deranjati vecinii. Un model care acopera o arie de 70 mp si emite sunet de pasari pradatoare este Bird Repeller produs de Pestmaster. Produsul este ideal pentru alungarea graurilor din gospodariile dumneavoastra.
Are forma unui tarus, pentru a putea fi introdus in pamant, in nisip, in zapada, etc. Are un senzor de miscare PIR, pentru detectarea pasarilor nedorite. Odata simtita prezenta unui graur, va declansa o alarma acustica, ce imita sunetul pasarilor de prada si al animalelor salbatice, care vor alunga acesti mici pradatori. Poate fi amplasat oriunde nu aveti sursa de curent, deoarece alimentarea se face cu patru baterii, de tip D.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu