marți, 15 octombrie 2013

Insecticidele si clasificarea lor


Insecticidele sunt pesticide utilizat impotriva insectelor, indiferent de forma lor, incluzand ovicide si larvicide folosite contra oualelor si larvelor respectivelor insecte. Insecticidele sunt importante pentru controlul insectelor in apicultura, agricultura sau pentru eliminarea acelor care ameninta sanatatea umana si animala.

Aproape toate insecticidele au potentialul de a schimba ecosistemul fiind toxice pentru oameni, iar altele sunt incluse in categoria granei. Este necesar sa echilibram balanta nevoilor din agricultura cu probleme de mediu, dar si de sanatate in utilizarea insecticidelor.

Insecticidele, dupa modul lor de actiune, se clasifica in:

- insecticide de ingestie (stomacale) – care sunt introduse in organism pe cale bucala, o data cu hrana si actioneaza prin intermediul tubului digestiv.

- insecticide de contact – actioneaza prin atingerea directa a insectei cu produsul respectiv.

- insecticide fumigante (asfixiante) – care patrund in organismul insectei prin caile respiratorii sub forma de gaze, vapori sau aerosoli.

Insecticidul daca este inghitit are efecte negative asupra organismelor acvatice, poate produce schimbari pe termen lung in compozitia apelor din mediul inconjurator. Nu lasati la indemana copiilor. Nu depozitati langa alimente, bauturi sau hrana pentru animale. Evitati contaminarea ochilor. In caz de ingestie, consultati imediat medicul - aratatii ambalajul sau eticheta. Evitati imprastierea in natura. Urmati instructiunile de utilizare sau cele prevazute in fisa de siguranta.

Cypertox este un insecticid profesional de contact impotriva gandacilor de bucatarie, puricilor, mustelor, tantarilor, furnicilor, capuselor, etc.
Insecticidul prezinta urmatoarele propietati:
1.spatiile tratate nu prezinta riscuri pentru oameni si animale.
2.se poate utiliza pentru spatii alimentare, birouri, hoteluri, mijloace de transport marfa, depozite de animale, fabrici, etc.
3.combate insecte taratoare si zburatoare.

Insecticidul Cypertox  isi face efectul in 2 faze. Initial se produce o activitate excesiva a celulelor nervoase, cauzand hiperexcitabilitatea insectei si convulsii. Dupa aceasta prima faza urmeaza blocajul transmiterii impulsurilor, blocaj care duce la paralizia si treptat la moartea insectei. Datorita subsantei active a solutiei permethrin inhiba oxidarea piretroizilor in organismul insectelor, prelungind degradarea insecticidului si potenteaza efectul acestora. Insecticidul Cypertox este o solutie antiparazitara, care datorita componentilor, odata cu diluarea acesteia cu apa formeaza o emulsie laptoasa, prevenind consumul accidental de catre manipulator. La concentratiile recomandate de utilizare, produsul nu este fitotoxic, are toxicitatea redusa pentru operator, animal si mediu. Insecticidul Cypertox este biodegradabil. Produsul este toxic pentru albine si pesti. Insecticidul Cypertox are o remanenta de pana la 60 de zile.

Compozitie:
Cypermethrin 7%
Permethrin 3%
Piperonil Butoxid 5%

www.ultrasuneteaparate.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu