vineri, 11 octombrie 2013

Fara soareci si sobolani

Curiozitati despre soareci

Soarecii sunt tipici daunatori de provizii si pentru igiena. Ei pot provoca daune masive economice in intreprinderi din industria alimentara, supermarket-uri, depozite de cereale, precum si in hoteluri si restaurante, deoarece consuma alimente de toate tipurile, pe care le si contamineaza. Sunt unele din cele mai raspandite mamifere in casele oamenilor din aproape orice zona a Globului, atat ca animale de companie cat mai ales ca oaspeti, de multe ori nepoftiti. Soarecele de casa este de asemenea purtator de numerosi agenti patogeni si paraziti. Astfel el poate transmite leptospiroza, Salmonella, virusi si paraziti, precum acarienii si puricii. Soarecele mananca absolut orice, chiar si sapun de baie, lumanari, dar mancarea preferata ramanand cereale si produse din cereale. Ei nu mananca mult dar provoaca daune rontaind si murdarind produsele. Soarecii mananca aproximativ 3 gr de hrana pe zi, nu au nevoie sa bea apa daca este suficienta umiditate in produsele pe care le consuma si lasa in urma lor in jur de 80 de excremente pe zi.

Semne ca aveti soareci in casa:

1.Daca au fost soareci in dulap veti gasi destule excremente inchise la culoare.
2.Mirosul dezagreabil poate anunta o infestare cu rozatoare, deoarece mirosul de urina este puternic, mai ales daca acestia sunt acolo de mult timp.
3.Veti gasi cu siguranta lucruri sau produse alimentare roase. Soarecii rod continuu si absolut orice.
4.Daca ai soareci in gradina vei observa pe margini mici carari, deoarece acestia folosesc de obicei aceleasi cai de deplasare.
5.Urma este si ea un semn, dar trebuie sa ai putina experienta ca sa o gasesti si sa o poti interpreta.
6.Ultima metoda este sa vezi rozatoarele.

Cum scapam de soareci:

1.Metoda raticidelor

Momeala grau sau pasta raticida amplasata in casa sau gradina. Aveti grija unde puneti momeala. Nu va doriti ca animalul de companie sa ajunga la ea. Trebuie sa fiti foarte atenti deoarece sunt instructiuni diferite pentru fiecare tip de pesticid.

2.Capcane mecanice

Capcana refolosibila este actionata cu arc si dintii foarte puternici care ucide soareci. Dintii sai asigura o prindere ferma in momentul capturarii. Se fixeaza cu o singura mana printr-o miscare usoara. Se pune mancare sau orice fel de substanta atractanta pentru soareci. Viteza cu care aceasta se declanseaza este foarte mare asigurand o rata de captura maxima.

3.Aparate cu ultrasunete

Aparatele anti rozatoare vor emite ultrasunete, ce afecteaza sistemul nervos al rozatoarelor, soarecilor si sobolanilor, acesti daunatori fiind foarte sensibili la sunete de inalta frecventa. Continua functionare a aparatului va bombarda daunatorii cu ultrasunete, fortandu-i sa paraseasca zona acoperita de aparat. 

4.Aparate cu unde electromagnetice

Aparatele anti soareci vor emite unde electromagnetice odata introduse in priza. Aceste unde vor parcurge intreaga instalatie electrica a casei, si vor crea un camp electromagnetic ce vor afecta sistemul nervos al rozatoarelor ce se ascund in pereti. Nu afecteaza oamenii sau animalele de companie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu