marți, 26 noiembrie 2013

Patru pasi ce trebuiesc urmati pentru combaterea soarecilor si sobolanilor


  Dupa cum stim cu totii soarecii si sobolanii sunt considerati ca daunatori datorita faptului ca acestia rod in permanenta si pot infecta diferitele tipuri de culturi cat si prin faptul ca sunt purtatori de agenti patogeni precum salmonella, ciuma si multe altele.
 Pentru a combate aceste rozatoare sepot utiliza diverse capcane sau statii de intoxicare.
 Statiile de intoxicare sunt ecologice deoarece acesea sunt facute din carton. Pentru a prinde soarecele/sobolanul cu ajutorul statiei de intoxicare trebuie utilizat gel atractant pentru soareci K.O Rat si lipici pentru lipirea sobolanului in statie.
 Gelul atractant K.O Rat are un continut de Bitrex ridicat iar substanta de atractie al acestui gel este perceputa foarte puternic de catre rozatoare.
 Bitrexul creeaza hemoragie interna sobolanul iar moartea acestuia survenind dupa aproximativ 3 zile.
 Lipiciul Biostop ajuta la prinderea soricelului in statia de intoxicare, acesta fiind atras de gelul atractant intra in statia de intoxicare si ramane prins pentru totdeauna.
 Dupa ce soarecele/sobolanul este lipit in statia de intoxicare acesta este prevazuta cu un maner de unde poate fi transportata pentru a nu pune mana pe sobolan si se arunca cu tot cu continut.
 Un alt mod de a combate sobolanii si soarecii este folosirea unui aparat cu unde electromagnetice si ultrasunete. Aceste aparate sunt concepute pentru alungarea soarecilor si sobolanilor din aria de acoperire a acestora.
 Ultrasunetele sunt folosite pentru spatiu deschis, acestea creeand efectul unei mingi de pim-pong, ultrasunetele se izbesc de pereti in continuu iar rozatoarele le percep ca un scartait cu unghia pe tabla foarte deranjant.
 Undele electromagnetice sunt utilizate pentru alungarea rozatoarelor din pereti, acestea intra prin firele de curent fara sa le deterioreze creea un camp electromgnetic pe care rozatoarele il percep ca un seism foarte puternic iar rozatoarele sunt determinate sa fuga dupa aria de acoperire

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu